BK Rollo
top-subpages-2022-07.jpg
top-subpages-2022-03.jpg
top-subpages-2022-06.jpg
top-subpages-2022-04.jpg
top-subpages-2022-05.jpg
top-subpages-2022-01.jpg
top-subpages-2022-02.jpg

Nyheder

Tilbage til listen

Nyhed oprettet 05-10-2020

5-10-20 EM udtaget

16-årige Jessica Black fra Bokseklubben Rollo er udtaget til landsholdet og skal til europamesterskaberne i bulgarske Sofia. Det er første gang, en Rollo-bokser skal til EM, oplyser klubbens formand, som også er Jessicas mor - og er helt tryg ved at sende hende i ringen.

Svendborg: Datteren har benene på jorden, mens moren nok er den, der er tættest på at lette.

Det er nogenlunde situationen i familien Black i Vindeby på Tåsinge, efter at datteren, den 16-årige Rollo-bokser Jessica Black, er blevet udtaget til det danske bokselandshold og skal til europamesterskaberne for ungdomsboksere i bulgarske Sofia.

- Det er rigtig stort for mig, det synes jeg da. Det har altid været en drøm at komme med til sådan noget, lyder det fra Rollo-bokseren, da vi fanger hende på mobiltelefonen i Høje Taastrup, hvor hun i weekenden ligger i træningslejr med landsholdet.

I Sofia skal hun deltage i 57 kilo-klassen for U17-boksere, og hun lægger ikke voldsomt pres på sig selv.

- Hvis jeg gør det godt i kampene og gør, hvad jeg kan, så er det egentlig godt nok, siger hun.

Historisk

Jessicas mor, Christel Black, har selv været aktiv bag rebene i Bokseklubben Rollo, men boksede sin sidste kamp for omkring 15 år siden.

I dag er hun formand for klubben, og hun er pænt oppe at ringe over datterens udtagelse.

- Det er første gang i klubbens historie, at en af dens boksere er udtaget til EM. Det er altså lidt stort, det her, for vi skal helt tilbage til Clay Christensen, før der var var Rollo-boksere, der for alvor var med til de helt store ting, siger hun med adresse den tidligere landsholdsbokser, der er klubrekordholder med 156 kampe og arkiverede handskerne først i 00'erne.

En proper næve

Christel Black fortæller også, at Jessica er dobbelt jysk og dobbelt dansk mester og har vundet 19 af sine 26 kampe, og at hun, altså Christel Black, ikke er urolig, når datteren går i ringen.

- Hun har været med, siden hun sad i en autostol, og hun har bokset, siden hun var 10 år. Så jeg har heldigvis selv været med til at opfostre hende og ved, at hun kan slå en proper næve, siger Christel Black, der blev endnu mere tryg, da hun var med Jessica på en træningslejr i Holland i januar.

- I klubben træner hun almindeligt, men da hun boksede mod nogle af de bedste i sin vægtklasse på træningslejren, fik jeg øjnene op for, hvor dygtig hun er. Hun var virkelig skarp, siger Rollo-formanden og Jessica-moren, der godt kan se talentet række et stykke.

- Hun er en stærk pige teknisk, og så har hun den fordel, at hun på den ene side er født med det her, men omvendt er gået ind i det på egne præmisser. Ingen har pacet hende. Hun har fået lov at gøre, som hun ville, og hvis hun bliver ved med det, kan hun nå langt. Det handler bare om at gribe chancen, når den er der, og det er den nu, siger Christel Black.

Rollo-formanden tillader sig at drømme stort på datterens vegne.

- OL i 2024 er klart et mål. Det er noget af det største, en amatørbokser kan nå, og man kan godt håbe på, at der kommer en med fra lille Svendborg, siger formanden.

Fedt, men ...

De tanker er Jessica Black ikke afvisende over for.

- OL kunne være fedt, men altså ... det er ikke noget, jeg går regner med, siger den 16-årige, som går i 10. klasse på Vestre Skole i Svendborg og lader forstå, at det ikke kun er drømmen om triumfer, der driver værket.

- Jeg bokser for at have det sjovt, og så synes jeg, det er hyggeligt med det fællesskab, der er i det, siger Jessica Black.

Europamesterskaberne i Sofia bliver holdt fra 23. november til 3. december.