BK Rollo
top-subpages-2022-06.jpg
top-subpages-2022-02.jpg
top-subpages-2022-05.jpg
top-subpages-2022-07.jpg
top-subpages-2022-03.jpg
top-subpages-2022-04.jpg
top-subpages-2022-01.jpg

Nyheder

Tilbage til listen

Nyhed oprettet 16-11-2020

Parkinson Boxing

Parkinson Boxing i Svendborg

Bokseklubben Rollo har meldt sig under fanerne i det nye bokseprojekt Parkinsonforeningen og Danmarks bokse union har startet.

Rock Steady boxing som er startede i USA for et par år siden er nået til Europa og i Danmark er 6 klubber uddannet til at køre hold for Parkinson ramte personer.

Hvorfor boksning ? : Det har vist sig at boksesportens krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance, kondition og koordination er rigtigt godt for Parkinson ramte hvor træning er en vigtig del af  hverdagen.

Når man pakker tasken er det for at gå til boksning og blive en del af foreningslivet, og så er man ”bokser” og ikke patient. ALLE kan være med og der er højt til loftet.

Rollo har arbejdet på projeket et halvt år men Covid-19 er jo en modstander der er svær at tage kampen op med, så nu er starten udskudt til det nye år.

Rollo har fået uddannet 2 af deres egne trænere som også har det sundhedsfaglige i deres hverdag.

Anne Kathtrine Langkjær Sørensen er træner for Juniorbox holdet i Rollo og arbejder til daglig på intensiv afd. på Svendborg sygehus.

Thomas Hansen har selv været aktiv i Rollo med 24 kampe og er i dag en del af træner teamet på kampholdet. Til hverdag er han fysioterapeut i et ortopædkirurgisk team i Svendborg Kommune.

Som med tovholder på projektet er Rollos tidligere mangeårige formand nu sportslig ansvarlig Henrik Hansen.

Rollo håber at Covid-19 stilner af, så de kan afholde det planlagte åbent hus 5-1-2021 i klubbens lokaler. Der vil man give en rundvisning og ellers få en snak om Parkinson kontra boksning.

Det er meningen af man starter med 1 gang om ugen hver tirsdag 16-17.